Октомври е месец на SICAM. Еден од поголемите саеми за мебел и репроматеријали кои се случуваат во светот. Тимот на Новомак секоја година е почесен гостин, каде имаме средби со сите светски брендови кои ги изложуваат своите новитети. Оваа година посебно задоволство нѝ беше што за прв пат бевме гости на штандот на Cleaf, како нивни официјални дистрибутери за нашиот регион.